Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Willekeurige driehoek

bewijs in een willekeurige driehoek ABC:
1) a = b.cos(c) + c.cos(b)
2) (b+c).cos(A) + (c+a).cos(B) + (a+b).cos(C) = 2P, met 2P de omtrek van de driehoek

eline
2de graad ASO - woensdag 15 december 2021

Antwoord

Dag Eline,

1) Teken de hoogtelijn vanuit A op de zijde a. Het voetpunt D verdeelt zijde a in a1 en a2. Schrijf nu a1 en a2 in de verkregen rechthoekige driehoeken in functie van de aanliggende hoeken.

2) Druk nu ook op gelijkaardige wijze de zijden b en c uit in functie van hun aanligggende hoeken. En 2P = a + b + c.

Lukt het dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 15 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics