De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Nulpunten in vergelijking

Beste, ik ben al heel lang aan het zoeken naar een oefening voor wiskunde maar ik snap het echt niet. Zou jij mij willen helpen?

Gegeven de familie functies f(x)=mx2-2mx+3 met parameter m. Voor welke waarde(n) van m is 4 een nulpunt van f?

Alvast dankjewel

Nore L
2de graad ASO - zondag 5 december 2021

Antwoord

Kennelijk geldt: $f(4)=0$. Vul het punt $(4,0)$ in. Je krijgt een vergelijking met $m$ als onbekende. Oplossen geeft je de oplossing...

$m·4^2-2m·4+3=0$
$16m-8m+3=0$
$8m+3=0$
$8m=-3$
$m=-\frac{3}{8}$

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 5 december 2021



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3