De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: De Moivre

 Dit is een reactie op vraag 92617 
Bedankt voor het antwoord! Mag ik dus het imaginaire gedeelte zomaar weglaten?

Erwin
Student universiteit - zaterdag 28 augustus 2021

Antwoord

Dat mag. Volgende eigenschap geldt immers voor alle $a$, $b$, $c$ en $d$ $\in \mathbb{R}$:
$a+bi=c+di \Leftrightarrow a=c$ én $b=d$.
Pas maar eens toe op het imaginaire gedeelte, dan heb je zo de formule voor $\sin 3\Phi$.

js2
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 28 augustus 2021



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3