De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Kansen dobbelsteen

 Dit is een reactie op vraag 92236 
Ja dat klopt inderdaad dat was mijn logica 😀, alleen waarom is die fout want in mijn berekening doe ik toch de kans berekenen dat ik in de eerste 5x twee keer een 4 gooi en dan 1 eraf halen.

Tim
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 19 mei 2021

Antwoord

Je gooit 5 keer met een dobbelsteen. De kans op twee keer een 4 is dan gelijk aan:

$
\eqalign{P(X = 2) = \left( {\begin{array}{*{20}c}
5 \\
2 \\
\end{array}} \right)\left( {\frac{1}{6}} \right)^2 \cdot \left( {\frac{5}{6}} \right)^3 = \frac{{625}}{{3888}}}
$

Je komt dan voor jouw vraag uit op:

$
\eqalign{1 - P(X = 2) = \frac{{3263}}
{{3888}} \approx 0,839}
$

Dat klopt niet. Dat is dus niet het antwoord op je vraag. Denk er nog even over na. Dan zal ik dat ook doen...

HINT
Weet je wel zeker dat je alle mogelijkheden om minimaal twee keer een 4 te gooien in de eerste vijf worpen heb meegenomen?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 19 mei 2021
 Re: Re: Re: Re: Kansen dobbelsteen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3