De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Fabrieksverdeling

 Dit is een reactie op vraag 91852 
ik heb 2 vragen. bij vraag b kan ik niet verder. wanneer ik de 2 vergelijking tussen 1,5 en 2,2 wil opstellen heb ik 0,5X+0,2Y. Maar aan wat moet ik dit gelijkstellen? Ik wou dit op basis vanuit vergelijking 2 Y eruithalen en invullen in vergelijking 1 zodat ik een vergelijking krijg met 1 onbekende namelijk X. Maar dit heeft niet gewerkt. Daar zit ik vast.

Mijn 2e vraag was hoe ik de mediaan van deze verdeling kan berekenen, dit moet gelijk zijn aan 2/3. Ik heb dit geprobeerd door eerst de 2 oppervlaktes apart te berekenen, op te tellen en te delen maar dat is gewoon 0,5. Het lukt me niet om aan die mediaan te geraken.

elke
Student Hoger Onderwijs België - woensdag 31 maart 2021

Antwoord

Dat gaat de goede kant op.
Wat heb je nu nog niet gebruikt? Die 0,31 dus.

0,5X + 0,2Y = 0,31 en die andere was 2X + 0,5Y = 1.
Dit stelsel dus oplossen geeft (hs) Y=0,8.

Die mediaan zit bij de helft van de oppervlakte links en de helft rechts. Dat wordt dan in de oorspronkelijke situatie (onderdeel a) bij 3/2.

Met vriendelijke groet
JaDeX

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 31 maart 2021
 Re: Re: Fabrieksverdeling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3