|
|
\require{AMSmath}
(On)afhankelijkheid
Ik heb een opgave waar ik moet bepalen of de gebeurtenissen onafhankelijk zijn en uit de oplossingen blijkt van niet, maar er staat geen verdere uitleg bij dus ik begrijp niet waarom.
Mijn opgave is best lang dus ik stuur dit door via mail, maar de vraag is dus 'zijn de gebeurtenissen A en B onafhankelijk?'
De oplossingen van de vorige deelvragen zet ik er ook bij voor het geval dit nodig zou zijn.



chelse
Student Hoger Onderwijs België - dinsdag 9 maart 2021
Antwoord
Hallo Chelsey,
Twee gebeurtenissen A en B zijn onafhankelijk wanneer geldt:
P(A en B) = P(A)·P(B)
In de tabel lees je af:
A: persoon is Latino, P(A)=0,125 B: persoon is blank, P(B)=0,751 A en B: persoon is Latino en blank: P(A en B)=0,06 (zie de tabel)
P(A)·P(B)=0,125·0,751$\approx$0,09
Dit is niet gelijk aan 0,06, dus de gebeurtenissen A en B zijn niet onafhankelijk.

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 maart 2021
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|