De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Een kegelvormige fles omkeren

Een kegelvormige fles heeft een basisdiameter van 12cm en de kurk bovenaan heeft een diameter van 1cm. Er is nog wat vloeistof in de fles. De diameter van het bovenvlak van de vloeistof is 9cm. Veronderstel nu dat de fles wordt omgedraaid.
  • Wat is nu de diameter van het bovenvlak van de vloeistof. Verklaar!

kiara
2de graad ASO - maandag 8 maart 2021

Antwoord

q91683img1.gif

q36617img1.gif
$
Inhoud = \frac{1}{3}\pi h\left( {R^2 + Rr + r^2 } \right)
$

Misschien kan je je laten inspireren door:Meer uitleg staat in de reactie hieronder.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 9 maart 2021
 Re: Een kegelvormige fles omkeren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3