De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Buigpunt bepalen

 Dit is een reactie op vraag 90869 
Nee. Ik denk van niet. Die a+b+c staat in de noemer niet achter de breuk. Ik denk dat er een misverstand is haha. 2 is toch ook niet hezelfde als 1/2 niet?

melike
Student universiteit België - dinsdag 3 november 2020

Antwoord

Als het goed is staat a+b+c niet in de noemer, maar er achter.

$
\eqalign{\frac{{a + b + c}}
{3} = \frac{1}
{3}\left( {a + b + c} \right)}
$

Anders klopt er iets niet.

Als je schrijft 1/2x dan vatten we dat op als $\eqalign{\frac{1}{2}}x$. Als je iets anders bedoelt dan moet je haakjes schrijven. Als we 1/(2x) zouden schrijven dan zouden we dat inderdaad opvatten als $\eqalign{\frac{1}{2x}}$.

Zie Verwarring

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 november 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3