De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Wisselspanning

Op een elektronisch circuit wordt een spanningsbron aangesloten die een tijdsafhankelijke spanning V produceert. Het verband tussen de tijd t uitgedrukt in seconden (s) en de spanning V wordt gegeven door V=V0·cos(ωt), met V0=50 volt en ω=100$\pi$ rad/s.
  • Hoeveel keer wisselt de spanning V van teken gedurende de eerste seconde?
Hoe los je dit op? De uitkomst is 100 keer.

Timmy
3de graad ASO - zondag 22 maart 2020

Antwoord

De frequentie is 50 Hz. Hoe vaak wisselt dan de spanning V in één seconde?

Meer weten over hoeksnelheid, trillingstijd, frequentie, e.d. op:Vragen over natuurkunde kun je stellen op:Naschrift

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 22 maart 2020



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3