De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Oplossen van een differentiaalvergelijking

Ik heb de volgende differentiaalvergelijking:

f'(t)/(1-f(t))=√((b·t+√a)2-a)

of te wel

f'(t)/1-f(t) = √((b·t+√(a))2-a)

Ik kan met de online programmas voor differentiaalvergelijkingen de oplossing niet vinden.

Ad van
Docent - dinsdag 1 oktober 2019

Antwoord

Beste Ad,

Wat is je vráág nu eigenlijk?
wil je een hint, wil je de oplossing, wil je een online programma?

Ik zal je een hint geven dan:
je vgl is van de vorm: y'/1-y = q(t) .. y'=(1-y)q(t) .. y'+ q(t)y = q(t)

Dus dit is een 1e orde dv.
Er zijn recepten voor om dit type dv's op te lossen. Zoek op "integrating factor"

Groetjes, Martijn

mg
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 1 oktober 2019
 Re: Oplossen van een differentiaalvergelijking 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3