De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Twee getallen

 Dit is een reactie op vraag 19862 
Stel P=12 en S=7
12=3×4 of 2×6. P weet het dus niet.
Dat wist S al, immers 7=oneven.
Nu weet P het, immers 2+6=even.
S weet het nu ook. 2+5=7 valt immers af: 2 en 5 zijn beiden priem.
Is mijn redenatie correct?

jan
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 4 september 2019

Antwoord

Hoi Jan,

Nog als aanvulling op de andere reactie:
Het stukje "... immers 7=oneven." is te kort door de bocht.
Dat 7 oneven is, is niet voldoende. Daarnaast geldt dat de som niet een priemgetal + 2 kan zijn, anders is het gesprek niet meer correct. En 5 is wel een priemgetal...

Toelichting: Als de som wél priemgetal + 2 is, dan heeft het product maar eén ontbinding. P weet het antwoord dan direct.

Erica
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 5 september 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3