|
|
\require{AMSmath}
Een feest met 500 stoelen
Beste,
Ik zit vast met de volgende oefening. Voor een feest zijn er 500 stoelen beschikbaar. Er schrijven zich 640 mensen in. Uit de praktijk blijkt dat 15% van de mensen die zich inschrijven niet komt opdagen. Wat is de kans dat iedereen een stoel krijgt. Ik heb eigenlijk geen idee hoe ik dit kan oplossen. Ik zal toch een poging wagen:
Opdat iedereen een stoel krijgt, mogen er hoogstens 500 mensen aanwezig zijn. Als we een binomiale verdeling beschouwen waarbij X = aantal mensen die komen opdagen dan zoeken we eigenlijk P(X$\le$500). Met ons GRM kunnen we het dan als volgt uitrekenen: binomcdf(680,0.85,500) met n= 680 en $p$ de kans dat iemand komt opdagen is 0.85
Alvast bedankt voor de feedback!!
Jan
3de graad ASO - zondag 14 april 2019
Antwoord
X: aantal mensen dat komt opdagen n=640 p=0,85 Gevraagd: P(X$\le$500)
...dus een goed plan?

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 14 april 2019
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|