De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Omrekenen van inhoud naar oppervlakte

 Dit is een reactie op vraag 84161 
Maar als het nou de inhoud van een kubus is? En je weet alleen de inhoud en je krijgt de opdracht om te berekenen wat dan de lengte, breedte en hoogte van de kubus zou moeten zijn? Bijvoorbeeld als je alleen weet dat de inhoud van een kubus 7 m3 is? Welke formule moet je dan toepassen?

Jenny
Ouder - donderdag 28 maart 2019

Antwoord

Hallo Jenny,

Je stelt een iets andere vraag dan bij de oorspronkelijke vraag (zie Omrekenen van inhoud naar oppervlakte). Nu wil je weten wat de afmetingen van een kubus zijn wanneer je weet dat de inhoud 7 m3 is. Dat kan wel:

Stel dat de lengte van de kubus x is. De breedte en de hoogte zijn dan ook x. De inhoud bereken je met:

Inhoud = lengte · breedte · hoogte.

Dit wordt dus:

Inhoud = x·x·x
ofwel:
Inhoud = x3

We weten dat de inhoud 7 is (in m3). We moeten dus oplossen:

x3=7

Dan is:

x=3√7
x$\approx$1,91 m.

De oppervlakte van een vlak is dan 1,912$\approx$3,66 m2. De oppervlakte van alle vlakken samen is 6·3,66$\approx$22 m3.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 28 maart 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3