De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Probleem rond substitutie integraal

Goede morgen.
Ik stel het volgend probleem:
Integraal van (√(1-x2))/x4
Met een substitutie kom ik op:
x=sin(t) en t= Arc(sin(x))
dx= cos(t)dt en vul in:
I(√(1-sin2(t)/sin4(t)=
I(cos(t)dt)/sin^(4)t=
I(d(sin(t))/sin^(4t)=
sin-3((t)/(-3) +C=
-1/(3)sin3(t))+C
-1/3 (3sin3(Arc(sinx)+C
De oplossing moet zijn:
-1/3((1-x2)/x))3+C.
Wat gaat er mis in deze redenering?.
Of zoek ik het te ver ?
Graag een mogelijk beter voorstel voor subsitutie van deze Integraal.
Partiële integratie bood op het eerste zicht ook geen oplossing die vergelijkbaar is met het gegeven antwoord
Ik probeerde ook al 1-x2= t2 maar daar kom ik ook niet uit.
Vriendelijke groeten,
Rik

Rik Le
Iets anders - zaterdag 12 januari 2019

Antwoord

Had je https://www.integral-calculator.com al geprobeerd? Gebruik SHOW STEPS om de verschillende stappen te zien.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 12 januari 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3