De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Het bewijzen van onafhankelijk gebeurtenissen in een voorwaardelijke kans

Beste

Ik zit volgend vraagstuk ik dien te bewijzen dat gebeurtenissen 𝐴 en 𝐵 onafhankelijk zijn als
𝑃(𝐴|𝐵)=𝑃(𝐴|𝐵C)

Dank bij voorbaat

Cold
Student universiteit België - woensdag 9 januari 2019

Antwoord

Gebruik de Wet van de Totale Kans:
$$
P(A)=P(A|B)\cdot P(B)+P(A|B^c)\cdot P(B^c) = P(A|B)\bigl(P(B)+P(B^c)\bigr)
$$Nu moet het wel lukken denk ik.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 januari 2019



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3