De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Lineair programmeer probleem

 Dit is een reactie op vraag 87383 
Dus bijvoorbeeld:

variabele 1 = aantal pasagiers scl-lim in klasse b
variabele 2 = aantal pasagiers scl-lim in klasse s
variabele 3 = aantal pasagiers scl-lim in klasse e (kan niet lager zijn dan 120)

Moet ik dan ook elke variabele een eigen letter geven? Bijvoorbeeld voor variabele 1=x1 de tweede x2 en de derde x3.

Wordt dan de formule max z=x1·650+x2·400+x3·350+ enz

Is dit een juiste denkrichting?

Carol
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 3 januari 2019

Antwoord

Ja, dat is de goede denkrichting.
Het is verder handig twee tekens voor elke variabele te gebruiken:
1,2,3 voor de klassen en x,y,z voor de trajecten.
In dezelfde matrix vorm als de verdere gegevens krijg je dan:
     SCL-LIM  LIM-BOG  SCL-BOG
B x1 y1 z1
S x2 y2 z2
E x3 y3 z3

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 3 januari 2019



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3