De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Bepaal de oplossingsverzameling

Bepaal de oplossingsverzameling van:

sinx+sin3x=cosx

toepassen van de formule:
2sin1/2(p+q)cos1/2(p-q) voor t linkerlid geeft:
2 sin1/2(x+3x)cos1/2(x-3x)=cosx
2sin2xcos(-x)=cosx
-sin2xcosx=cosx
-2sin2x=1
sin2x=-1/2
2x=-1/6$\pi$+2k$\pi$ v 2x=7/6$\pi$+2k$\pi$
x=-1/12$\pi$+k$\pi$ V x=7/12$\pi$+k$\pi$

alleen in t antwoord staat:
x=1/2$\pi$+k$\pi$ v x=1/12$\pi$+k$\pi$ v x=5/12$\pi$+k$\pi$

waar ga ik de fout in?

mboudd
Leerling mbo - maandag 19 november 2018

Antwoord

cos(-x) is niet gelijk aan -cos(x). Verder: in de vierde regel van je uitwerking blijkt dat cos(x)=0 ook oplossingen levert.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 19 november 2018
 Re: Bepaal de oplossingsverzameling 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3