De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Hoe schrijf ik dit in een formule???

Stel ik heb een reeks van 10 getallen:
1 2 2 3 4 3 10 7 5 6

Hoe schijf ik in een formule, met zo'n å-teken het percentage berekent van het aantal getallen dat onder de acht ligt.

Dus: hoe tel ik alle het aantal getallen dat kleiner is dan 8, met een å teken.

In genoemd voorbeeld moet er dus 90% uitkomen, er zijn 9 getallen dan 8, dus 90% 8.

Hoe dit te noteren?

Bart R
Iets anders - dinsdag 18 maart 2003

Antwoord

Hoi,

Je kunt geen voorwaardes stellen aan een sommatie die een bepaalde indexvariabele heeft (een indexvariabele geeft aan waar de sommering moet beginnen en waar deze eindigt, wordt meestal onder en boven het sommatie-teken å gezet).
Je zou eventueel wel zelf een voorwaarde achter het sommatie-teken kunnen zetten, iets in trant van å(aantal getallen 8) = 9 Þ percentage = (å(aantal getallen 8))/(å(aantal getallen)) = 9/10 = 90%.

Groetjes,
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 18 maart 2003
 Re: Hoe schrijf ik dit in een formule??? 



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker