De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Harris benedict formule

In mijn boek staat de volgende formule gegeven om het BMR van een persoon te berekenen:

BMRm = 66 + 13.75 x massa in kg + 5 x lengte in cm - 6.76 x leeftijd in jaren

weinig tot geen inspanning = x 1.2
lichte inspanning = x 1.375
matige inspanning = x 1.55
zware inspanning = x 1.725
heel zware inspanning = x 1.9

Vervolgens staat er als voorbeeld: "Als een man van 180 cm, 80 kg en 25 jaar matig traint heeft hij dus een gemiddeld energieverbruik van 2940 kcal per dag.
Als de man die 2940 kcal/dag verbruikt slechts 2000 kcal/dag consumeert, dan verbruikt hij 940 kcal/dag aan reserves, en dat is meestal vet. Bij de verbranding van 1 g vet komt 9 kcal vrij. De man valt dus ongeveer 0,73 kg/week af"

Ik begrijp niet helemaal hoe ze aan de 0,73 komen en moet hier zelf ook nog meerder opgaven mee maken. Kunt u mij de stappen laten zien om tot dit antwoord te komen?

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 23 juli 2018

Antwoord

Er wordt per week 940 x 7 kcal = 6580 kcal uit de reserve verbrand. Dat komt dus neer op 6580/9 gram vet.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 23 juli 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3