|
|
\require{AMSmath}
Logaritmen anders schrijven
Hallo,
In de pagina wordt uitgelegd hoe je een formule omschrijft naar x = ...log(y) maar wat als je daar juist mee begint? de formule is y=2log(x+5)+1 en moet herschreven worden naar x=
zina
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 19 juni 2018
Antwoord
Dat gaat zo:
$ \eqalign{ & y = {}^2\log (x + 5) + 1 \cr & y - 1 = {}^2\log (x + 5) \cr & 2^{y - 1} = x + 5 \cr & x = 2^{y - 1} - 5 \cr} $
Van regel 2 naar regel 3 pas je de 'hoofdregel van de logaritmen' toe. Als je $x+5$ wilt schrijven als een macht van $2$ dan moet je als exponent $y-1$ nemen. Handig he?
Helpt dat?
Zie ook de hoofdregel

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 19 juni 2018
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2023 WisFaq - versie 3
|