De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Druk x uit in y

$\eqalign{y=\frac{x}{1-x}}$

Sanne
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 21 februari 2018

Antwoord

Om x in y uit te drukken ga je meestal zo aan de slag:

$
\eqalign{
& y = \frac{x}
{{1 - x}} \cr
& y(1 - x) = x \cr
& y - xy = x \cr
& x + xy = y \cr
& x(1 + y) = y \cr
& x = \frac{y}
{{1 + y}} \cr}
$

Kruislings vermenigvuldigen, termen met x aan de linker kant, andere termen rechts, x buiten haakjes halen,...

Dat is het idee! Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 februari 2018



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3