De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Integreren

 Dit is een reactie op vraag 85459 
Op Wikipedia wordt de 'Generalized beta distribution' besproken::

https://en.wikipedia.org/wiki/Generalized_beta_distribution

In Maple notation):

h(y):=(abs(a)*y^(a*p)*(1-((y)/(b))^a+c*((y)/(b))^a)^q)/(y*(1-((y)/(b))^a+c*((y)/(b))^a)*b^(a*p)*Beta(p,q)*(1+c*((y)/(b))^a)^p*(1+c*((y)/(b))^a)^q);

met 0 y (b^a/(1-c))^(1/a).

Zou het kunnen zijn dat de verdeling

g(t):=((c[0]*M^(-(M*a[0]*c[1]+a[1]*c[0])/(a[0]*a[1]))*GAMMA((M*a[0]*c[1]+a[0]*a[1]+a[1]*c[0])/(a[0]*a[1])))/(GAMMA((a[0]+c[0])/a[0])*GAMMA(c[1]*M/a[1])))*((-t*a[0]+M)^(c[1]*M/a[1]+c[0]/a[0]-1)*Beta(c[0]/a[0], c[1]*M/a[1]));

met 0 t M/a[0] een gegeneralizeerde beta verdeling is?

Opnieuw dank voor uw tijd en moeite.

Ad van
Docent - donderdag 4 januari 2018

Antwoord

Het zou zo te zien kunnen, met $a=1$, $c=0$, $p=1$ en $q=\frac{Mc_1}{a_1}+\frac{c_0}{a_0}$ en dan $b$ zo aanpassen dat alle constanten kloppen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 4 januari 2018
 Re: Re: Re: Re: Re: Integreren 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3