De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Partiele integratie

Hi, ik kom niet uit de volgende integralen. Kunnen jullie me de stappen laten zien die ik moet zetten om uiteindelijk bij het goede antwoord te komen?
  1. $\int{}$ x·sin(x)dx (ondergrens is 0, bovengrens is $\pi$) - het antwoordenboekje geeft ook $\pi$ als uitkomst.
  2. t·ln(t)dt (ondergrens = 1, bovengrens = e) - antwoord moet worden 1/4(e2+1)
Dank!

T
Student universiteit - vrijdag 15 december 2017

Antwoord

Had je de spelregels al gelezen? Misschien kan je 's laten zien hoe ver jezelf gekomen bent? En stel vragen over differentiaalvergelijkingen in de categorie 'differentiaalvergelijking'. Dat is wel zo handig!

Wat is nu precies het probleem? De voorbeelden op 3. Partieel integreren al gezien? En wat is er dan niet duidelijk?

Zie ook een praktische tip.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 15 december 2017



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2022 WisFaq - versie 3