De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Maten omrekenen

Hoe zat het ook alweer als je maten om moet rekenen? Ik moet van kg per m3 naar mg per liter. Ik heb uitgerekend dat 0,83333 kg per m3 het antwoord is en ik moet naar 8,33 mg/l maar ik kom op een veel groter getal uit?

Jesse
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 14 december 2017

Antwoord

Hallo Jesse,

0,83333 kg per m3 is inderdaad niet hetzelfde als 8,33 mg/l.

Bedenk voor het omrekenen dat 0,83333 kg/m3 betekent:

0,83333 kg per 1 m3

Handig is dan om 0,83333 kg om te rekenen naar mg, en 1 m3 om te rekenen naar liter. Dat gaat zo:

Van kg naar mg is 6 'stappen', dus:
0,83333 kg = 833330 mg

Dan het volume:
1 m3 = 1000 dm3 = 1000 liter

Conclusie: 0,83333 kg per m3 is hetzelfde als 833330 mg per 1000 liter. En dat is weer hetzelfde als 833,33 mg per 1 liter.

Dus:

0,83333 kg/m3 is 833,33 mg/l

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 14 december 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3