De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Loterij

De vraag is: er zijn 3200 loten en 11 daarvan hebben een prijs en ik heb 130 loten. Wat is de kans dat ik iets win?

bartje
3de graad ASO - donderdag 21 september 2017

Antwoord

Op dezelfde manier als Loterij krijg je:

$
\begin{array}{l}
P(minimaal\,een\,\,prijs) = 1 - P(geen\,\,prijs) \\
P(minimaal\,een\,\,prijs) = 1 - \frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{3189} \\
{130} \\
\end{array}} \right)}}{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{3200} \\
{130} \\
\end{array}} \right)}} \\
P(minimaal\,een\,\,prijs) \approx {\rm{0}}{\rm{,367}} \\
\end{array}
$

Of had je iets anders bedacht?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 21 september 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3