De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Drie keer kop en drie keer staart

Als je zes keer gooit met een munt, wat is de kans dat je 3 keer kop en 3 keer staart gooit?

dhir
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 20 september 2017

Antwoord

Dit lijkt me een voorbeeld van de binomiale verdeling. Hierbij is $p=\frac{1}{2}$, $n=6$ en $p=3$. Dat geeft:

$
\eqalign{P(X = 3) = \left( {\begin{array}{*{20}c}
6 \\
3 \\
\end{array}} \right)\left( {\frac{1}{2}} \right)^3 \left( {\frac{1}{2}} \right)^3 = \frac{5}{{16}}}
$

Opgelost?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 20 september 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3