De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Functie

Ik moet voor wiskunde een B-opdracht doen, terwijl ik nog geen vakkenpakket heb waar deze in zit. Nu snap ik echt altijd alles van wiskunde (altijd goede cijfers) maar deze snap ik dan net niet. De vraag (eigenlijk zijn het er twee, maar als ik de een snap de ander vast ook wel) gaat als volgt:
  • De grafiek van de functies f(x)= px+q en g(x)=qx+4 snijden elkaar in punt S(-1,8). Bereken p en q

feline
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 5 september 2017

Antwoord

Het punt $S$ ligt op de grafieken van $f$ en $g$, dus geldt $f(-1)=8$ en $g(-1)=8$. Nu opschrijven wat dat betekent: $-p+q=8$ en $-q+4=8$. Nu zou je $q$ en $p$ uit moeten kunnen rekenen.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 5 september 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3