De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Re: Re: Kromme met parametervergelijking

 Dit is een reactie op vraag 84986 
Voor de snijpunten met de y-as geldt:
x=0, dus 2cos(t) = cos(2t), dus 2cos(t)= 2cos2(t) - 1.
Dit begrijp ik, dit is met de formules van carnot uitgewerkt.

Maar hoe kom je hieraan? en wat betekent "Ö"?
Er volgt cos(t) = (1-Ö3)/2 en sin(t) = ±Ö(Ö(3)/2).

jonath
Student Hoger Onderwijs België - donderdag 31 augustus 2017

Antwoord

cos(t) = (1-wortel(3))/2 vind je met de abc-formule uit 2cos2(t) - 2cos(t) - 1 = 0.
sin(t) = ±wortel(1-cos2(t)).

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 31 augustus 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3