De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Snijpunt

Hallo allen

Wie kan mij helpen met deze som; moet ik hierbij kruiselings vermenigvuldigen om de snijpunten met de x-as & y-as te bepalen?

Gegeven is de functie:
$$y = \frac{-x+2}{3x-1}$$
Wat is ‘t snijpunt met de x-as & y-as?

trafas
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 14 juni 2017

Antwoord

Beste Trafasi

Punten op de x-as hebben als y-coördinaat 0 en omgekeerd hebben punten op de y-as als x-coördinaat 0.

Het is dus waarschijnlijk gemakkelijker dan je denkt:
  • om de snijpunten met de y-as te vinden, stel $x=0$ en vereenvoudig om de y-coördinaat te vinden;
  • om de snijpunten met de x-as te vinden, stel $y=0$ en los op naar $x$; denk eraan dat een breuk gelijk is aan 0 als de teller 0 is maar de noemer niet.
Kan je zo verder?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 14 juni 2017
 Re: Snijpunt 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3