De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Logaritme basisregel

Ik heb altijd geleerd dat als ax=b, dan kun je ook zeggen dat x=log(b)/log(a) of zelfs x=ln(b)/ln(a). Maar hoe leg ik aan mijn kind de eerste regel uit? Waarom is dit zo? Dank.

Martin
Ouder - woensdag 7 juni 2017

Antwoord

Je doet nu twee dingen tegelijk. Dat is wellicht verwarrend.

1.
Rekenregel L1.
Wat is een logaritme?

$
a^x = b \Leftrightarrow {}^a\log (b) = x
$

2.
Rekenregel L2
Omrekenregel voor logaritmen.

$
\eqalign{{}^a\log (b) = \frac{{\log (b)}}
{{\log (a)}}}
$

Zie ook L2 uitgebreid Helpt dat?



Taal van de wiskunde

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 7 juni 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3