De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Rekenkundige rij

Wat is de som van de eerste n termen? (n = 1, 2, 3, ...). :
a) bn = 4n (n = 1, 2, 3, ...).
b) cn = 2n + 3 (n = 1, 2, 3, ...).

antw:
a) 2n(n+1) (n = 1, 2, 3, …)
b)1/2 n(2n+8) = n(n+4) (n = 1, 2, 3, …)

Mijn vraag: hoe komen ze tot de antwoorden?

Esther
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 4 juni 2017

Antwoord

Het staat mooi uitgelegd op de wikipediapagina "Rekenkundige Rij".

Zie Wikipedia: rekenkundige rij

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 4 juni 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3