De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansrekenen Excel

Twee schakers gaan 60 partijen tegen elkaar spelen. De kans dat speler A wint is 30%. De kans dat speler B wint is 50%. De kans dat er remise is is 20%. Een winstpartij levert 2 punten op voor de winnaar, een remise levert 1 punt op voor beide spelers.

Ik moet in een simulatie maken met Excel waarin 1000 keer het totaal behaalde punten van speler A in die 60 partijen wordt bepaald. Ik denk dat je ASELECT moet gebruiken, maar ik deze moet gebruiken in dit geval met 3 variabelen (A wint, B WINT of gelijkspel) weet ik niet. Kan iemand mij helpen?

aria
Student hbo - zaterdag 3 juni 2017

Antwoord

Je zou =ASELECTTUSSEN(1;100) kunnen gebruiken en dan iets gebruiken als:

A wint als =ALS(EN(B1>=B1<=30);1;0)
B wint als =ALS(EN(B1>=31;B1<=80);1;0)
remise als =ALS(EN(B1>=81;B1<=100);1;0)

Je zou dan zoiets kunnen doen:

q84544img1.gif

Misschien kan je dan nog 's berekenen of dat een beetje zou kunnen kloppen!

Ik ben alleen nog even die 60 vergeten...
Maar misschien heb je er toch iets aan? Anders nog maar even doorvragen...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 3 juni 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3