De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Dobbelsteen

Beste wisfaq,

Zoek de kans om minstens éénmaal 7 ogen te bekomen bij 3 worpen met twee dobbelstenen? Ik denk dat dit opgelost moet worden met een binomiale verdeling met n = 3 maar p =? Wat is de p?

mvg
Ella

ella
3de graad ASO - maandag 29 mei 2017

Antwoord

Kansen met 'minstens één' of 'hoogstens 6' kunnen mogelijkerwijs een aanwijzing zijn voor het inzetten van de complementregel. De kans op minstens één 7 is gelijk aan de kans op één min de kans op nul keer een 7.

P(minstens éénmaal een 7)=1-P(geen 7)

De kans om 7 te gooien is gelijk aan $\frac{1}{6}$. Als je 3 keer gooit met een dobbelsteen en $X$ is het aantal keren dat je 7 gooit dan is n=3 en p=$\frac{1}{6}$. Bereken daarmee de kans op nul keer een 7 en je weet het...Lukt het dan?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 29 mei 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3