De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Getallen tussen haakjes zetten

Goedemiddag,

Kunnen jullie uitleggen hoe ik snel kan zien welke getallen je tussen haakjes moet zetten om een bepaalde uitkomst te krijgen?
bv.
a)2+8x9-4+3 = 45
b)2+8x9-4+3 = 53
c)2+8x9-4+3 = 83

mvg,
Sarah

Sarah
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - vrijdag 24 maart 2017

Antwoord

Er is niet specifiek een snelle methode om dit te achterhalen. Wel kan er doormiddel van de rekenvoorrangsregels bepaald worden welke mogelijkheden er zijn.
Standaard gezien zal x (keer) eerder gedaan worden dan plus en min.

Zo zal dus 2+8X9-4+3 volgens de voorrangsregels uitkomen op 75:
Eerst X (keer) dus 8x9 = 72, vervolgens plus en min dus -4 + 3 + 2 = 3
72 +3 = 75

Om te kijken waar je mogelijk haakjes neer moet zetten, is door te kijken naar hoeveel opties er zijn. Er zijn bij het door jou gegeven voorbeeld bijv de volgende mogelijkheden:
2+8x9-4+3 =75
(2+8)x9-4+3 = 89
(2+8)x(9-4)+3 = 53
(2+8)x(9-4+3) = 80
(2+8)*9-(4+3) = 83
2+8x(9-4)+3 = 45
2+8x(9-4+3) = 66

Je zal dus een beetje moeten puzzelen.

pelle
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 24 maart 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3