De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Kwadratische vergelijking

 Dit is een reactie op vraag 83866 
Beste meneer/mevrouw,
som 2 is het antwoord dan 0x2 = 4x dus gelijk aan NUL toch?

En bij som 3: wanneer gebruik je het woordje 'of' en wanneer het woordje 'en'

mvg,
Bas

Bas
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 14 februari 2017

Antwoord

Je krijgt inderdaad 0x2 = 4x en hier staat dus 0 = 4x waar inderdaad x = 0 uitkomt.

Als je schrijft x = 3 en x2 = 2 (zoals in je eigen uitwerking), dan moet het getal x aan beide eisen tegelijk voldoen. Net zoals in de gewone taal. Als jij zegt dat je tennist en voetbalt, dan doe je dus aan beide sporten. Terug naar de opgave: als je schrijft x = 0 en x2 = 2, dan moeten deze twee vergelijkingen alletwee tegelijkertijd gelden. Maar dan is het gevolg dat dan 02 = 2 zou zijn en dat is natuurlijk niet het geval.

Als je schrijft x = 0 of x = √2 of x = -√2, dan betekent dit dat elk van deze drie verschillende oplossingen de vergelijking laten kloppen. Je hebt dan dus drie verschillende oplossingen gevonden.
In het algemeen kun je zeggen dat vergelijkingen zoals je instuurde altijd eindigen met het woordje of.

MBL
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 14 februari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3