De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Tabellen



Zou u de voorbeelden (van theorie A) kunnen uitleggen, want ik snap de logica niet.

Alvast bedankt.

saja
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - zaterdag 28 januari 2017

Antwoord

Er staat als toelichting: 'dichtheid is het aantal restaurants per 100.000 inwoners'.

Als de dichtheid in Flevoland gelijk is aan 8,0 dan zijn er 8 restaurants per 100.000 inwoners. In totaal zijn er 31 restaurants dus zou je kunnen uitrekenen hoeveel inwoners Flevoland heeft. Dat kan handig met een verhoudingstabel:

aantal restaurants 8  31 
aantal inwoners 100.000  $a$ 

Met kruislings vermenigvuldigen kan je $a$ uitrekenen:

$
\eqalign{
& 8,0 \times a = 31 \times 100.000 \cr
& a = \frac{{31 \times 100.000}}
{{8,0}} = 387500 \cr}
$

De rest gaat dan precies zo. Alleen weet je dan steeds een andere variabele niet.

Zou dat zo lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 31 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3