De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Raaklijn waar kromme zichzelf snijdt

Kromme met vergelijking r =tan(theta/2) : zoek de RC van de raaklijn in het punt waar de kromme zichzelf snijdt.
Ik weet dat de RC voor de raaklijn = y'(theta)maar hoe vind ik dat punt waar ik de raaklijn moet hebben?

Arne D
Student universiteit België - dinsdag 3 januari 2017

Antwoord

Zie onderstaande link naar een vraag over dezelfde kromme.
Met $x=\tan\frac\theta2\cdot\cos\theta$ en $y=\tan\frac\theta2\cdot\sin\theta=2\sin^2\frac\theta2$ kun je een $\theta$ bepalen zo dat $\theta$ en $-\theta$ hetzelfde punt bepalen. Dat is het punt dat je zoekt.

Zie Met poolvergelijking asymptoot zoeken

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 3 januari 2017



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3