De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kromme tot parabool

K, p, q, r: p(x-4)r-(y-p)2/(q-1)=q
Voor welke waarde(n) van p,q en r is K, p, q, r een parabool?
Moet je dan herschrijven tot y=x2?

jan
Iets anders - zondag 1 januari 2017

Antwoord

Als $r=1$ dan staat er
$$
p(x-4)=\frac{(y-p)^2}{q-1}-q
$$dit is alleen zinvol als $q\neq1$; als ook nog $p\neq0$ dan kun je er dit van maken
$$
x=\frac{(y-p)^2}{p(q-1)}+\frac{4-q}{p}
$$Dat is de vergelijking van een liggende parabool.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 1 januari 2017
 Re: Kromme tot parabool 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3