|
|
\require{AMSmath}
Re: Sinushyperbolicus van boogsinushyperbolicus
Dag Tom Ik geraak niet verder bij het berekenen van arcsinh x = ? Ik stel y=arcsinh x en neem daar de inversie van, dus x=sinh y. Vervolgens weten we dat x = (ey - e-y)/2 en dat zou omgevormd moeten worden naar y! Ik kom er ná heel wat berekeningen niet uit. Het bewijs van arctanh x lukt me bijvoorbeeld wel..... dus ik die echt ergens iets (kleins?) fout! Kan het bewijs van y = arcsinhx eventueel uitgewerkt worden?
L
Student hbo - dinsdag 8 november 2016
Antwoord
Beste L, Stel in $t=e^y$ in $$x = \frac{e^{y}-e^{-y}}{2}$$en je krijgt: $$2x = t-\frac{1}{t} \iff t^2-2xt-1 = 0$$Dit is een kwadratische vergelijking in $t$; die kan je oplossen. mvg, Tom

|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 9 november 2016
|
|
klein |
normaal |
groot
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2022 WisFaq - versie 3
|