De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Inclusie, exclusie

 Dit is een reactie op vraag 83088 
Bedankt voor de feedback.

Op welke manier kan ik nu het aantal kwadraten, derdemachten en zesdemachten berekenen?

Neem ik de vierkantwortel, derdemachtswortel, zesde machtwortel?

Zo ja, waarom is dit de correcte manier om het aantal kwadraten, derdemachten en zesdemachten van 1 000 000 integers te berekenen?

Lene
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 22 oktober 2016

Antwoord

Het aantal kwadraten is inderdaad de wortel uit 1000000.
Waarom?
Ga maar na:
√(1000000)=1000.
9992=9998001
10002=1000000
10012=1002001
Dus voor de getallen 1 t.e.m. 1000 is het kwadraat kleiner dan of gelijk aan 1000000. Dat zijn dus 1000 getallen.

Voor de derde en zesde machten analoog met de derdemachtswortel en zesde machtswortel.

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 22 oktober 2016
 Re: Re: Inclusie, exclusie 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3