De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Directe formule van een verschilrij

 Dit is een reactie op vraag 82938 
Het lukt nog niet helemaal. Als ik 1,5n-1 opdeel kom ik toch met een negatieve macht te zitten? (dus 1,5n · 1,5-1)

Anonie
Student universiteit - woensdag 21 september 2016

Antwoord

Er is niets mis met een negatieve macht. Volgens de rekenregels voor machten is 1,5-1 gelijk aan 1/1,5.
Maar overzichtelijker is om de kleinste macht buiten haakjes te halen, hier dus de macht (n-1). Je krijgt dan:

8·1,5n - 8·1,5(n-1)=
8·1,5(n-1).1,5 - 8·1,5(n-1)=
12·1,5(n-1) - 8·1,5(n-1)=
4·1,5(n-1)

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 21 september 2016
 Re: Re: Directe formule van een verschilrij 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3