De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Antwoorden van de voorbeelden

 Dit is een reactie op vraag 82782 
Ja. Ik weet dat uw antwoord juist is maar ik vraag waar de fout zit in het mijne.

NelY
3de graad ASO - woensdag 31 augustus 2016

Antwoord

Ik weet niet precies wat je doet maar 't zou dit moeten zijn:

$\eqalign{
& \frac{A}{{x - 2}} + \frac{B}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} = \frac{{ - 5x + 3}}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} \cr
& \frac{A}{{x - 2}} \cdot \frac{{x - 2}}{{x - 2}} + \frac{B}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} = \frac{{ - 5x + 3}}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} \cr
& A(x - 2) + B = - 5x + 3 \cr
& Ax - 2A + B = - 5x + 3 \cr
& A = - 5\,\,en\,\, - 2A + B = 3 \cr
& A = - 5\,\,en\,\,B = - 7 \cr} $

Dat is niet wat jij doet denk ik...

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 31 augustus 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3