De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Antwoorden van de voorbeelden

De eerste oefening heb ik opgelost maar bij de tweede kom ik verkeerd uit:

A/(x-2)+ B/(x-2)2
A(x-2)2 = Ax2-4Ax+4A
B(x-2) = Bx - 2B

A = 0
-4A+B= -5
4A-2B = 3

Kan niet want dan is B -5 en 4·0-2·(-5)=5 niet 3

Mvg en alvast bedankt

NelY
3de graad ASO - woensdag 31 augustus 2016

Antwoord

Tja... volgens mij kan het prima...

$\eqalign{
& \frac{{ - 5}}{{x - 2}} + \frac{{ - 7}}{{{{(x - 2)}^2}}} = \cr
& \frac{{ - 5}}{{x - 2}} \cdot \frac{{x - 2}}{{x - 2}} + \frac{{ - 7}}{{{{(x - 2)}^2}}} = \cr
& \frac{{ - 5\left( {x - 2} \right)}}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} + \frac{{ - 7}}{{{{(x - 2)}^2}}} = \cr
& \frac{{ - 5x + 10 - 7}}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} = \cr
& \frac{{ - 5x + 3}}{{{{\left( {x - 2} \right)}^2}}} \cr} $

Dus zeg het maar! Waar zit dan de fout?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 31 augustus 2016
 Re: Antwoorden van de voorbeelden 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3