De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Fourrierreeks

 Dit is een reactie op vraag 82649 
In de twee integralen f(x) vervangen door (sin x)¸2 ?

Bedankt alvast

Colman
Student universiteit België - zaterdag 6 augustus 2016

Antwoord

Dat lijkt me niet, als je de integraal netjes uitschrijft krijgt je bij de sinuscoefficienten het volgende:
$$
\int_{-2\pi}^02\sin\frac k2x\,\mathrm{d}x+\int_0^{2\pi}\frac12\sin x\sin\frac k2x\,\mathrm{d}x
$$
en iets dergelijks voor de cosinuscoefficienten.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 6 augustus 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3