De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Fourrierreeks

 Dit is een reactie op vraag 82636 
de waarde van de coefficienten wordt hier bedoeld. Het is me (nog) niet duidelijk waarom de functie constant 2 is op (-2p,0) Kunt u dit nog even verduidelijken?

Colman
Student universiteit België - vrijdag 5 augustus 2016

Antwoord

Als er niets meer gegeven is als in je vraag dan is de functie kennelijk periodiek met periode $4\pi$. En dat betekent dat je de Fouriercoeefficienten moet hebben ten opzichte van de functies $\cos\frac k2x$ ($k\ge0$) en $\sin\frac k2x$ ($k\ge1$). Dat geeft dus integralen van de vorm
$$
\int_{-2\pi}^{2\pi}f(x) \cos\frac k2x\,\mathrm{d}x
$$
en
$$
\int_{-2\pi}^{2\pi}f(x) \sin\frac k2x\,\mathrm{d}x
$$

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 6 augustus 2016
 Re: Re: Fourrierreeks 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3