De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Fourrierreeks

Beste,

Ik moet de waarde bepalen van de fourierreeks die hoort bij (sin x)/2 voor f(x) = 0 als 0 $<$ x $<$ 2$\pi$ en voor f (x) = 2 als 2$\pi$ $<$ x $<$ 4$\pi$

Heb ik hier te maken met een even functie? Hoe start ik hier best?

Colman
Student universiteit België - donderdag 4 augustus 2016

Antwoord

Je kunt ook op $[-2\pi,2\pi]$ werken, de functie is dan constant $2$ op $(-2\pi,0)$. De functie is dus duidelijk niet even en niet oneven.
Overigens is me niet duidelijk wat je met `de waarde van de fourierreeks' bedoelt; de waarde van de somfunctie in een of ander punt? de waarden van de coefficienten?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
vrijdag 5 augustus 2016
 Re: Fourrierreeks 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3