De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Kansrekenen

4 schutters A,B,C,D hebben een kans op respectievelijk 10%, 20%,15%,5% om een doel te raken. Eén van de schutters (we weten niet wie) treft raak. Wat is kans dat dit A was? Ik heb gesteld: P(T/A)=0,10;P(T/B)=0,20;P(T/C)=0,15;P(T/D)=0;05. Ik denk dat ik nu P(A/T) moet vinden maar weet niet hoe. Alvast dank voor mij op weg te zetten.

met beleefde groeten
Marc

Possem
Ouder - woensdag 8 juni 2016

Antwoord

P(A|raak) = P(A en raak)/P(raak),

dus:

P(A|raak) = (0,25·0,10)/(0,25·0,10+0,25·0,20+0,25·0,15+0,25·0,05)

P(A|raak) = 0,10/0,50 = 0,2

OK zo?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 8 juni 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2023 WisFaq - versie 3