De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Meerkeuzevraag rijen

 Dit is een reactie op vraag 82231 
De limiet gaat naar 0?

Lore
Student universiteit België - donderdag 2 juni 2016

Antwoord

Beste Lore,

Dat klopt. Om de 5 jaar wordt het vorige bedrag vermenigvuldigd met een factor
$$\left(\frac{11}{10}\right)^4\frac{6}{10} = \frac{87846}{10000} < 1$$Als je om de vijf termen kijkt, is dat een meetkundige rij waarbij de vermenigvuldingsfactor (quotiënt of reden) tussen -1 en 1 ligt, dus limiet 0.

De rij 'gaat naar 0', de limiet 'is 0'.

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 2 juni 2016



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3