De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Meerkeuzevraag rijen

 Dit is een reactie op vraag 82213 
Ohja sorry, ik was 1 zin vergeten. De andere 4 jaren stijgt de koers telkens met 10 procent.
Alvast bedankt trouwens!

Lore
Student universiteit België - zaterdag 21 mei 2016

Antwoord

Beste Lore,

Dat is natuurlijk wel belangrijke informatie! Maar misschien kan je op basis van het vorig antwoord nu zelf verder? Ga na wat er gebeurt in een tijdspanne van vijf jaar: één keer is er een daling van 40% (dus vermenigvuldigen met een factor 60/100 = 6/10 = 3/5) en dan is er vier keer een stijging van 10% (dus vermenigvuldigen met een factor 110/100 = 11/10). Wat is de situatie dan na 5 jaar? Dit gebeurt elke vijf jaar, dus...?

mvg,
Tom

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zaterdag 21 mei 2016
 Re: Re: Meerkeuzevraag rijen 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3