De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  contact

HOME
samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ's
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  Printen

Optellen en aftrekken van negatieve getallen

Hoe moet ik optellen en aftrekken in Z?
Ik heb morgen examen en ik snap het niet. Ik zit in 1 middelbaar. Ik geef een voorbeeld:

(+16)+(-10)=

van li
Iets anders - zondag 16 december 2001

Antwoord

Optellen en aftrekken met negatieve getallen gaat zo:

+16 + -10 = 16 + - 10 = 16 - 10 = 6

+ - is hetzelfde als -

-17 - - 20 = -17 + 20 = 3

- - is hetzelfde als plus

Vooral dit laatste is lastig. Kennelijk is aftrekken met een negatief getal hetzelfde als optellen. Maar vandaag doen we de snelle "gewoon-doen-en-niet-te-veel-nadenken"-methode.
Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
zondag 16 december 2001



klein |  normaal |  groot

home |  vandaag |  bijzonder |  prikbord |  gastenboek |  wie is wie? |  colofon

©2001-2013 WisFaq - versie II


eXTReMe Tracker